The result of State Bank of India (SBI) (Customer Support and Sales) clerk main examinations has been declared on September 21st, 2018.

All those candidates who had appeared for the clerk main examinations on Sunday, August 5, 2018 can check their respective results through the official website, sbi.co.in/careers. The result of the prelims was released on July 24.

The State Bank of India had earlier invited candidates for the appointment of Junior Associate (Customer Support and Sales) in clerical cadre to fill 8,301 posts. The online registration was started in January and concluded on February 10, 2018.

SBI Clerk Mains Result 2018: How to check

  • Step 1: Visit the official website, sbi.co.in/careers

  • Step 2: Click on the ‘result’ link

  • Step 3: A pdf file with list of roll number of candidates will appear

  • Step 4: Download it, and take a print out for further reference.

Direct link to results:

https://www.sbi.co.in/webfiles/uploads/files/1521704920987_JA_CS_RESULT.pdf

Trust www.conduiraonline.com for updates.

 

 

Published in Announcements

SBI PO Prelims 2018 Practice Papers for Logical Reasoning

The SBI PO 2018 Exam conducted by the State Bank of India(SBI) has been a gateway to a bright career in the Banking Industry for thousands of students and working professionals across the nation. This exam is to recruit Probationary Officers across various branches of State Bank of India. The SBI PO Preliminary examination for this year is scheduled to be held on1st, 7th & 8th July 2018 and the mains exam is to be held on 4th August 2018.

A detailed preparation for the three sections, viz., Verbal AbilityQuantitative Aptitude and Reasoning Ability will help you to crack the SBI PO Prelims and will render you eligible for the mains. Not just preparation but monitoring your preparation is an important step towards cracking the bank PO exams. Take as many mock tests as you can and find your strong and weak sections and tailor your routine accordingly. Without further ado let's analyze the Reasoning Section for the prelims followed by the sample papers.

Important Chapters for Reasoning Ability for SBI PO Prelims Exam:

Reasoning section has seen an increase in the number of questions in the recent years which makes it a crucial section for optimum scoring. Let us classify the topics using a similar approach:

Easy - Series, Analogies, Odd Pair, Directions, Numbers & Rankings, Dictionary Test

Moderate - Syllogisms, Blood Relations, Seating Arrangements, Data Sufficiency, Computer Knowledge

Difficult - Coding-Decoding, Input-Output machine, Complex puzzles

Though the topics are few, reasoning ability is a vast section with various modules in each section. Practice as many sections as you can, take sectional tests frequently and keep giving full-length tests to analyze your performance. 

Take Free SBI PO & JA Mock Test

Sample Test Questions on Reasoning Ability

1. Complete the analogous pair: 

Earth : Geography : : Humans : ?

A. Histology

B. zoology

C. Chemistry

D. Anatomy

Answer: D

Explanation:

Study of Earth is Geography. Hence, the best option among the given ones is Anatomy which is the study of human body.

2, 2, 5, 26, 677, ?

A. 458330

B. 465340

C. 475620

D. 423180

Answer: A

Explanation:

Each term in the series is obtained by adding 1 to the square of the preceding term.

So, missing term = (677)2 + 1 = 458330.

Must Read: SBI PO Salary and Work ProfileSBI JA Salary and Work Profile

3. Find  The Odd One Out: 

   (16, 24), (25, 36), (49, 64), (36, 49)

A. 16,24

B. 25, 36

C. 9, 64

D. 36, 49

Answer:  A

Explanation:

16, 24 is the odd one out. In all other pairs, the two given numbers are squares of consecutive natural numbers.

4. A man is facing north. He turns 45 degrees in the clockwise direction and then another 180 degrees in the same direction and then 45 degrees in the anticlockwise direction. Find which direction he is facing now?

A.North

B.South

C.West

D.East

Answer: B

Direction Sense Test Reasoning 2 1786

Explanation:

Please refer to the explanation image.

The man firstly faces the direction of OA. On moving 45 degrees clockwise, he faces the direction OB.

Now again he moved 180 degrees clockwise, now he will be facing OC. From here he moved 45 degrees anticlockwise, Finally, he is facing OD, which is the South direction.

5. In a row of trees, one tree is 7th from one end of a row and 89th from the other end. How many trees are there in the row?

A. 77

B. 96

C. 95

D. 94

Answer: C

Explanation: 

There are 6 trees before and 88 trees after this particular tree in the row. Hence, total number of the trees = 7+88 = 95

6. Statements: All the harmoniums are instruments. All the instruments are flutes.

Conclusions:

All the flutes are instruments.

All the harmoniums are flutes.

A.Only (1) conclusion follows

B.Only (2) conclusion follows

C.Either (1) or (2) follows

D.Neither (1) nor (2) follows

E.Both (1) and (2) follow

Answer: B

Explanation:

4 33 1 2

7. Introducing a girl, a boy said, "She is the daughter of the only daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

A. Sister

B. Cousin

C. A or B

D. None of the above

Answer: C

Explanation:

Boys' uncle could be his maternal uncle or paternal uncle.

Father of the boy's uncle is his grandfather.

The boy's grandfather's daughter could be his mother or aunt.

Daughter of the boy's mother or aunt could be his sister/ cousin.

Hence, option C is the right answer.

8. The standard protocol of the Internet is:

A. UDP

B. HTTP

C. FTP

D. TCP/IP

Answer: D

Explanation:

Historically, IP was the connectionless datagram service in the original Transmission Control Program introduced by Vint Cerf and Bob Kahn in 1974; the other being the connection-oriented Transmission Control Protocol(TCP). The Internet protocol suite is therefore often referred to as TCP/IP.

9. In a certain code 'ONLINE' is written as 'OLNNIE'. How is 'CODING' written in that code?

1. CDONIG

2. GINODC

3. DCNOGI

4. OCNDGI

Answer: A

Explanation:

First and last letters remain the same. The others interchange their positions in pairs of two. So, OD becomes DO, NI becomes IN so the code of CODING will be CDONIG

10. Puzzle:

A and B were teaching Hindi and English.

C and D were teaching English and Geography.

D and A were teaching Mathematics and Hindi

E and B were teaching History and French.

a. Which subjects were taught by more than three teachers?

A. History

B. Hindi

C. Geography

D. More than one of above

Answer: D

Explanation:

Above information can be analysed as below:

  English Hindi Mathematics Geography History French
A X X X      
B X X   X X X
C X     X    
D X X X X    
E         X X

Hence, subjects taught by more than three teachers is more than one of the mentioned options.

b. Which of the following pair was teaching both French and Hindi?

A. A and D

B. B and C

C. C and A

D. none of these

Answer: D

Explanation:

Above information can be analysed as below:

  English Hindi Mathematics Geography History French
A X X X      
B X X   X X X
C X     X    
D X X X X    
E         X X

Hence, there is only one person 'B' who teaches both French and Hindi.

c. B, C and A were teaching which of the following subjects?

A. English only

B. Hindi and English

C. Hindi only

D. English and Geography

Answer: A

Explanation:

Above information can be analysed as below:

  English Hindi Mathematics Geography History French
A X X X      
B X X   X X X
C X     X    
D X X X X    
E         X X

Hence, B, C, and A were teaching English.

Take Free SBI PO & JA Mock Test

People Also Read:

Free Mock Test for SBI PO & Clerk Exam

Live Sessions for Bank Jobs

 

Published in Test Patterns

IBPS RRB Office Assistant Prelims Exam

IBPS RRB until 2015 had a single level exam for both Office Assistant and Officer Scale-1 posts. Since 2016, there has been a two-tier exam for both the posts. Regional Rural Banks are local level banking organizations operating in the different States of India. They have been created with a view to serving primarily the rural areas of India with basic banking and financial services. However, RRBs may have branches set up for urban operations and their area of operation may include urban areas too. The area of operation of RRBs is limited to the area as notified by Government of India covering one or more districts in the State.

Take Free IBPS Bank Exam Mock Test with 100+ Questions

Reasoning Ability Syllabus for IBPS RRB OA Prelims Exam:

Series, Analogies, Odd Pair, Directions, Numbers & Rankings, Dictionary Test, Syllogisms, Blood Relations, Seating Arrangements, Data Sufficiency, Computer, Coding-Decoding, Input-Output machine, Complex puzzles.

Practice sample questions:

1. Look at this series: 46, 44, 40, 38, 34, ... What number should come next?

A.  32

B.  33

C.  30

D.  28

Answer: A

Explanation:

This is an alternating number subtraction series. First, 2 is subtracted, then 4, then 2, then 4 and so on.

34 - 2 = 32

Hence, next number should be 32 in the series.

2. Select the one which is different from the other three alternatives.

A. Firefox

B. Google

C. Internet Explorer

D. Chrome

Answer: B

Explanation:

Google is a Search engine, remaining are Web browsers

3. Two boys Sagar and Vimal walk in opposite directions. Sagar is walking towards North. After 2 km each both turn left and walks 2 km each. Both turn to face each other. In which direction is Vimal looking to Sagar.

A. South-West

B. Soth-East

C. North-East

D. North-West

Answer: D

Explanation:Be29e6fb B993 4368 9772 85971d271715

So, Vimal is looking towards North-West direction.

4. In a row of Chairs, one Chair is 5th from starting and 8th from ending of the row. How many Chairs are there in the row?

A. 15

B. 14

C. 12

D. 13

Answer: C

Explanation:

Clearly, number of Chairs in the row = (4 + 1 + 7) = 12.

5. Arrange the following words as per order in the dictionary:

1. Euphrasy

2. Eupepsy

3. Euphonic 

4. Eugenic

5. Euphony

A. 4, 2, 3, 5, 1

B. 3, 4, 1, 2, 5

C. 4, 3, 2, 1, 5

D. 3, 5, 2, 4, 1

Answer: A

Explanation:

Eugenic,   Eupepsy,   Euphonic,   Euphony,   Euphrasy

   4         2           3           5          1

6. In the following question, two statements are given. Which are followed by four conclusions (1), (2), (3), and (4) Choose the conclusions which logically follow from the given statements?

Statements: All Cars are Bikes. All Bikes are Bi-cycles.

Conclusions:

Some bikes are bicycles.

Some bicycles are cars.

Some cars are not bicycles.

All bicycles are bikes.

A. Only (1) and (2)

B. Only (1) and (3)

C. Only (1) and (4)

D. Only (2) and (4)

Answer: A

Explanation:

3cad724e Bbdb 4e2d Be2a 6e690359635a

7. If A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

A. N + M - F x C

B. M x N - C + F

C. M - N x C + F

D. F - C + N x M

Answer: B

Explanation:

M x N → M is the father of N

N - C → N is the sister of C

and C + F → C is the brother of F.

Hence, M is the father of C or C is the son of M.

8. There are five friends. They are standing in a row facing south. Jayesh is to the immediate right to Alok. Pramod is between Bhagat and Subodh. Subodh is between Jayesh and Pramod.

a. Who is standing Just Left to Pramod?

A. Alok

B. Subodh

C. Bhagat

D. Jayesh

Answer: B

Explanation:

Bf4bd9c2 7d76 4e6e Be1d 5376f4c4d41f

So, Subodh is standing Just Left to Pramod

b. Who is at Extreme from the right end?

A. Alok

B. Subodh

C. Bhagat

D. Jayesh

Answer: C

Explanation:

Bf4bd9c2 7d76 4e6e Be1d 5376f4c4d41f

So, Bhagat is at Extreme from the right end 

c. Who is in the middle of the row?

A. Alok

B. Subodh

C. Bhagat

D. Jayesh

Answer: B

Explanation:

Bf4bd9c2 7d76 4e6e Be1d 5376f4c4d41f

So, Subodh is in the middle of the row

9. Full form of HTTP is?

A. High Transfer text Protocol

B. Hyper Text Tool Protocol

C. Hyper Text Transfer Protocol

D. Hyper Tool Technology Protocol

Answer: C

Explanation:

Full form of HTTP is Hyper Text Transfer Protocol. It is an application protocol for distributed, collaborative, and hypermedia information systems.

10. In a certain code, MONKEY is written as ZFLOPN. How is TIGER written in that code?

A. SFHJU

B. QDFHS

C. SQDFJ

D. QSHDU

Answer: A

Explanation:

The letter of the word is written in a reverse order and then each letter is moved one step forward to obtain the code.

8 IBPS RRB OS1 Mains Mock Tests- 950+ Video lessons - 6300+ Practice Questions

Check Other Blogs on IBPS Preparation 

Take a Free All India IBPS Online Mock Test

IBPS PO & RRB Prelims - Percentages - Profit & Loss, SI & CI

IBPS PO/RRB Exams: Mastering Quadratic Equations

IBPS PO, RRB, Clerk and other Bank exams: Time and Work Questions and Solutions IBPS PO/RRB Exam: Important Tricks for Mensuration Prelims and Mains Exam

IBPS PO/RRB Exam: Strategy for Ratios, Averages & Mixtures for Prelims and Mains Exam

 

Published in Test Patterns

IBPS PO Prelims Quantitative Aptitude

The Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) started conducting IBPS PO examination in the year 2011 which, since then has been a gateway to the lucrative career in Banking Industry for a lot of students and working professionals across India. The IBPS PO Preliminary examination for this year is scheduled to be held on 13th, 14th, 20th & 21st October 2018 and the mains exam is to be held on 18th November 2018.

detailed preparation for the three sections, viz., Verbal AbilityQuantitative Aptitude and Reasoning Ability will help you to crack the IBPS PO Prelims and will render you eligible for the mains. Not just preparation but monitoring your preparation is an important step towards cracking the bank PO exams. Take as many mock tests as you can and find your strong and weak sections and tailor your routine accordingly. Without further ado let's analyze the Numerical Ability Section for the prelims followed by the sample papers.

Important Chapters for Quantitative Aptitude for IBPS PO Prelims Exam:

The Quantitative Aptitude section consists of questions from the following topics - Arithmetic, Algebra, Probability, Permutations & Combinations, Data Interpretation, etc. Since our primary focus is on clearing the cut-offs, let's classify the topics into various levels of difficulty considering average time spent to solve the questions. 

Easy - Quadratic Equations, Simplifications and Approximations, Number Series, Time and Work 

Moderate - Data Interpretation, Percentages, Ratio & Proportions, Profit, and Loss, SI & CI

Difficult - Time Speed & Distance, Pipes and Cisterns,  Mixtures, Mensuration

Make sure you complete practicing all the easy category questions first which will give you ample time to work on weak areas. Analyze your performance regularly. 

Take A Free IBPS Mock Test

Quantitative Aptitude Practice Questions for IBPS PO Prelims 2018:

1. Solve: (x – 7)2 + x2 = (x + 2)2

A. x = 2 or x = 8

B. x = 5 or x = 15

C. x = 6 or x = 16

D. x = 4 or x = 12

Answer: D

Explanation:

x2 - 2 (7 x) + 72 + x2 = x2 + 2(1 x) + 12

2 x2 -14 x + 49 = x2 + 2 x + 1

x2 - 16 x + 48 = 0

(x - 4)(x - 12)=0

x - 4 = 0 or x - 12 = 0

x = 4 or x = 12

2. Find the approximate value of 1204 x 4.876 – 30.091

A.7200      

B.9500      

C.6950    

D. 5950

Answer: D

Explanation: 

As the options are far from each other, we can approximately do the calculations and find the approximate answer for these approximation questions.

Approximate Calculation:1200 x 5 – 30 = 5970

Therefore, we select option D; 5950 as it is approximately close to 5970.

3. 15, 22.5, 33.75, ? , 75.9375 which number replaces the '?' symbol

A. 47.345

B. 50.625

C. 51.225

D. 53.375

Answer: B

Explanation:

Multiply each number in the series with the 1.5. Hence, 33.75 * 1.5 = 50.625

4. A can do a piece of work in 6 days. B can do it in 7 days. With the assistance of C, they completed the work in 3 days. Find in how many days can C alone do it?

A. 32 days

B. 35 days

C. 38 days

D. 42 days

Answer: D

Explanation:

C= 1/3-1/6-1/7 = 1/42 => 42 Days

5. Answer these questions based on the following pie charts :

1422953470  1422953479

a. The Tax burden in 1991-92 was higher than that in 1990-91 by

A. 45%

B. Rs. 5.5 lakh

C. 30%

D. Rs. 3.9 lakh

Answer: D

Explanation:

Tax in 1990-91 = 12% of 130 = Rs. 15.6 lakh 

Tax in 1991-92 = 9% of 160 = Rs. 11.7 lakh 

Hence, difference = (15.6 - 11.7) = Rs. 3.9 lakh

b. The operating profit in 1991-92 increased over than in 1990-91?

A. 22%

B. 23%

C. 24%

D. 25%

Answer: B

Explanation:

Percentage increase = (160 - 130) x(100/130)

= 300/13 = 23%

c. The retained profit in 1991-92, as compared to that in 1990-91 was:

A. higher by 2.5%

B. higher by 1.5%

C. lower by 2.5%

D. lower by 1.5%

Answer: D

Explanation:

Retained profit in 1990-91 = (25% of 130) = Rs. 32.5 lakh

Retained profit in 1991-92 = (20% of 160) = Rs. 32 lakh.

Hence, percentage change in retained profit. 

= (32.5 - 32)/32.5 = 1.5% lower.

d. The equity base of these companies remained unchanged. Then, the total dividend earning by the shareholders in 1990-91 is:

A. Rs. 10.4 lakh

B. Rs. 9 lakh

C. Rs. 12.8 lakh

D. Rs. 15.6 lakh

Answer: A

Explanation:

Total dividend earned by shareholders in 1990-91 = (8% of 130) = Rs. 10.4 lakh

6. A sum of money is to be distributed among P, Q, R, S in the proportion of 5 : 3: 4: 2. If R gets Rs. 1000 more than S, what is Q's share?

A. Rs. 500

B. Rs. 1500

C. Rs. 2000

D. None of these

Answer: B

Explanation:

Let the shares of P, Q, R, and S be Rs. 5x, Rs. 3x, Rs. 4x and Rs. 2x respectively.

Then,  4x - 2x = 1000

 x = 500.

 Q's share = Rs. 3x = Rs. (3 x 500) = Rs. 1500.

7. The compound interest on Rs.30000 at 7% per annum is Rs.4347. The period is

A. 5 years

B. 3 years

C. 2 years

D. 4 years

Answer: C

Explanation:

Amount = Rs.(30000+4347) = Rs.34347

let the time be 'n' years

Then, 30000 (1+7/100)n = 34347

= 34347/30000 = 11449/10000 = (107/100)2

n=2 years

8. A thief is noticed by a policeman from a distance of 300 m. The thief starts running and the policeman chases him. The thief and the policeman run at the rate of 10 km per hour and 11 km per hour respectively. What is the distance between them after 10 minutes?

A. 130 m

B. 133 m

C. 120 m

D. 123 m

Answer: B

Explanation:

Relative speed of the thief and policeman  =  (11 – 10) km/h = 1 km/h

Distance covered in 10 minutes  = (1/60) x 10 km   = 1/6 km = 167 m

Therefore, Distance between the thief and policeman = (300 – 167) m = 133 m.

9. A pump can fill a tank with water in 2 hours. Because of a leak, it took 2 hours to fill the tank. The leak can drain all the water of the tank in:

A. 14 h

B. 15 h

C. 16 h

D. 17 h

Answer: A

Explanation:

Work done by the leak in 1 hour =(1/2) - (3/7) = 1/14.

∴ Leak will empty the tank in 14 h.

10. Find the area of a parallelogram with base 22 cm and height 14 cm.

A. 262 cm2

B. 308 cm2

C. 192 cm2

D. 131 cm2

Answer:  B

Explanation:

Area of a parallelogram = base * height = 22 * 14 = 308 cm2

GET 20 IBPS PO Prelims Mock Tests-12 IBPS PO Mains Mock Tests

Practice sample questions for IBPS PO Prelims Exam:

1. Take a Free All India IBPS Online Mock Test

2. IBPS PO & RRB Prelims - Percentages - Profit & Loss, SI & CI

3. IBPS PO/RRB Exams: Mastering Quadratic Equations

4. IBPS PO, RRB, Clerk and other Bank exams: Time and Work Questions and Solutions IBPS PO/RRB ExamImportant Tricks for Mensuration Prelims and Mains Exam

5. IBPS PO/RRB Exam: Strategy for Ratios, Averages & Mixtures for Prelims and Mains Exam

 

Published in Test Patterns

IBPS Clerk VIII notification:

The online examination (Preliminary and Main) for the next Common Recruitment Process for selection of personnel for Clerical cadre Posts in the Participating Organisations is tentatively scheduled in December 2018 & January 2019.

Any eligible candidate, who aspires to join any of the Participating Organisations listed at (A) as a Clerk or in a similar post in that cadre, is required to register for the Common Recruitment Process (CRP Clerks -VIII). The examination will be two tier i.e. the online examination will be held in two phases, Online Preliminary and Online Main. Candidates who will qualify in Online Preliminary Examination and shortlisted will have to appear for Online Main Examination.

Tentative Dates:

Activity Tentative Dates
On-line registration including Edit/Modification of Application by candidates 18.09.2018 to 10.10.2018
Payment of Application Fees/Intimation Charges (Online) 18.09.2018 to 10.10.2018
Download of call letters for Pre- Exam Training November 2018
Conduct of Pre-Exam Training 26.11.2018 to 01.12.2018
Download of call letters for Online examination – Preliminary November 2018
Online Examination – Preliminary

08.12.2018, 09.12.2018,

15.12.2018 & 16.12.2018

Result of Online exam – Preliminary December 2018/ January 2019
Download of Call letter for Online exam – Main January 2019
Online Examination – Main 20.01.2019
Provisional Allotment April 2019

Candidates are advised to regularly keep in touch with the authorised IBPS website www.ibps.in for details and updates.

Eligibility

  • Nationality / Citizenship: Indian and other waivers (refer the official notification)

  • Age (As on 01.09.2018): Minimum: 20 years  Maximum: 28 years i.e.  a candidate must have been born not earlier than 02.09.1990 and not later than 01.09.1998 (both dates inclusive). For relaxation in age, refer the official notification.

  • Educational Qualifications:

    • A Degree (Graduation) in any discipline from a University recognised by the Govt. Of India or any equivalent qualification recognized as such by the Central Government.

    • The candidate must possess valid Mark-sheet / Degree Certificate that he/ she is a graduate on the day he / she registers and indicate the percentage of marks obtained in Graduation while registering online.

  • Computer Literacy:

    • Operating and working knowledge in computer systems is mandatory i.e. candidates should have Certificate/Diploma/Degree in computer operations/Language/ should have studied Computer  / Information Technology as one of the subjects in the High School/College/Institute.

  • Local language: Proficiency in the Official Language of the State/UT (candidates should know how to read/ write and speak the Official Language of the State/UT) for which vacancies a candidate wishes to apply is preferable.

Test Format - Online, Prelims, Mains:

The structure of the Examinations which will be conducted online are as follows:

Preliminary Examination

Sr. No. Name of Tests No. of Questions Maximum Marks Time allotted for each test (Separately timed)
1 English Language 30 30 20 minutes
2 Numerical Ability 35 35 20 minutes
3 Reasoning Ability 35 35 20 minutes
  Total 100 100  

Candidates have to qualify in each of the three tests by securing cut-off marks to be decided by IBPS. Adequate number of candidates in each category as decided by IBPS depending upon requirements will be shortlisted for Online Main examination.

Main Examination

Sr. No. Name of Tests (NOT BY SEQUENCE) No. of Questions Maximum Marks Time allotted for each test (Separately timed)
1 General/ Financial Awareness 50 50 35 minutes
2 General English 40 40 35 minutes
3 Reasoning Ability & Computer Aptitude 50 60 45 minutes
4 Quantitative Aptitude 50 50 45 minutes
  Total 190 200 160 minutes

The above tests except the Tests of English Language will be available bilingually, i.e. English and Hindi.

Penalty for Wrong Answers (Applicable to both – Preliminary and Main examination)

  • There will be penalty for wrong answers marked in the Objective Tests.

  • For each question for which a wrong answer has been given by the candidate one fourth or 0.25 of the marks assigned to that question will be deducted as penalty to arrive at corrected score.

  • If a question is left blank, i.e. no answer is marked by the candidate, there will be no penalty for that question.

Cut-off Score (Online Main examination)

  1. Each candidate will be required to obtain a minimum score in each test of Online Main Examination and also a minimum total score to be considered for further process.

  2. Depending on number of the State/ UT wise vacancies available, cut-offs will be decided and candidates will be considered for provisional allotment.

HOW TO APPLY

  • Candidates can apply online only from 18.09.2018 to 10.10.2018 and no other mode of application will be accepted.

Pre-Requisites for Applying Online

Before applying online, candidates should—

  • Scan their :

    • Photograph (4.5cm × 3.5cm)

    • Signature

    • Left thumb impression (If a candidate is not having left thumb, he/she may use his/ her right thumb. If both thumbs are missing, the impression of one of the fingers of the left hand starting from the forefinger should be taken.

Application Fee:

Application Fees/ Intimation Charges Payable from 18.09.2018 to 10.10.2018 (Online payment), both dates inclusive, shall be as follows

  • Rs. 100/- for SC/ST/PWD/EXSM cand

  • Rs. 600 /- for all others

  • Candidates have the option of making the payment of requisite fees/ intimation charges through the ONLINE mode only:

  • Payment of fees/ intimation charges via the ONLINE MODE.

Detailed notification:

https://www.ibps.in/wp-content/uploads/Detailed_Advt_CRP_Clerks_8_1.pdf

www.conduiraonline.com for updates

 

Published in Announcements

Vocabprep Banner

Have a Conduira Online Payment Card?

Please key in your e-mail address.

Be up-to-date with the happenings at Conduira!