Mu Sigma Verbal Ability Placement Test Questions

Is Mu Sigma visiting your campus soon? Are you looking for resources to prepare yourself for the placement challenge? Here are a set of Verbal practice questions that would help you to prepare for Mu Sigma recruitment test.

Take Free CRT Mock Test

Mu Sigma Verbal Ability Section consists of 10 questions. The questions are based on Grammar, Vocabulary (Synonyms, Antonyms), Sentence Correction, Prepositions, Idioms and Phrases, Speech and Tense, Fill in the blanks and Reading Comprehension.

Mu Sigma Verbal Questions and Answers

This blog covers Verbal questions related to Basic Grammar, spelling, Synonym– antonym and Vocabulary, speech, preposition and conjunction questions which have appeared in some of the campus exams in previous years.

You can go through the following sample questions to make yourself ready for Mu Sigma Placement Test.

Directions for Questions 1 to 10: Choose the correct alternative

1. Choose the option which is synonymous with the words in the bold format.

Oyo is the most sought-after start-up workplace in India. 

A. Rebuffed 

B. Desired

C. Disliked

D. Unmarketable

Answer: B

Explanation: Meaning of Sought-after is: generally desired, rebuffed means rejected, desired means demanded, dislike means to be hate or feel distastes and Unmarketable means not fit to be offered for sale, hence the answer option B, which is a synonym.

2. Choose the option which is synonymous with the words in the bold format.

Her statement had a lot of ambiguity.

A. Lucidity 

B. Certainty

C. Luminosity

D. Doubtfulness

Answer: D

Explanation: Ambiguity is the quality of being open to more than one interpretation, lucidity means clarity of expression, certainty means firm conviction that something is the case, luminosity means the quality of glowing and Doubtfulnessmeans showing or experiencing doubt, hence the answer option D, which is a synonym.

3. Choose the correct meaning of the idiom/proverb given below

“To keep one’s temper”

A. To confess without of reserve 

B. To catch a dangerous person

C. To remain calm

D. None of these

Answer: C

4. Choose the correct meaning of the idiom/proverb given below

“Keep one’s trap shut”

A. To not talk about something that someone doesn’t want to be known 

B. To keep quiet 

C. To catch a dangerous animal

D. To return to one’s place

Answer: A

5. Choose the option which has a correct spelling of a meaningful word

A. Anacronism

B. Anichronism

C. Anechronism

D. Anachronism

Answer: D

6. Choose the option which has a correct spelling of a meaningful word

A. Chauvanism

B. Chauvinism

C. Chauvenism

D. Chouvinism

Answer: B

7. Choose the correct preposition from the option to fill in the blank

A little cruise sank ___________ the waves.

A. under

B. in

C. beneath

D. below

Answer: C

Explanation: Beneath is used to show the placement of something directly underneath other.

8. Choose the correct conjunction from the option to fill in the blank

I need to run fast ____________ I can win the race.

A.  so

B. so that

C. that

D. since

Answer: B

Explanation: So that is used to talk about the purpose, here the purpose is to win the race. 

9. Change the speech of the following sentence

Prince said to me, “Don’t work very hard.”

A. Prince asked me not to work very hard

B. Prince asked me to not to work very hard

C. Prince told me to not work very hard

D. Prince begged me to not work very hard

Answer: A

Explanation: The given sentence is in direct speech, said will be replaced by asked in the reported speech.

10. Change the speech of the following sentence

People said, “we would apply for Mu Sigma”

A. People said they would apply for Mu Sigma.

B. People told that they would apply for Mu Sigma.

C. People said that they would apply for Mu Sigma.

D. People said that people would apply for Mu Sigma.

Answer: C

Explanation: The given sentence is in direct speech, the modal ‘would’ does not change and remains the same in indirect speech.

30 IT Company Mock Tests - 10,000 Practice Questions - 200+ Programming Tasks

Check Other Blogs on Mu Sigma Recruitment

Mu Sigma Recruitment Process

Mu Sigma Eligibility Criteria

Mu Sigma Quantitative Aptitude Questions

Mu Sigma Reasoning Questions 

Published in Test Patterns

Mphasis Recruitment for Freshers 2018 and 2019

Mphasis is an IT services company based in Bangalore, India. The company provides infrastructure technology and applications outsourcing services, as well as architecture guidance, application development and integration, and application management services.

Published in Test Patterns

NTT Data Quantitative Aptitude Placement Test Questions

NTT Data is going to hire students from campus. Are you looking for resources to get yourself ready for the placement challenge? Here is a set of Quant questions based on previous years’ NTT Data Placement Papers.
NTT Data Test pattern consists of four sections Quantitative Aptitude,Logical Reasoning,English and Computer Programming consisting of total 100 questions in 120 minutes. Quantitative Aptitude section consists of 25 questions and time allotted is 35 minutes. 

Published in Test Patterns

Oracle Recruitment Exam - Aptitude Questions

Searching for an opportunity to seek a career in ORACLE, the American multinational computer technology corporation, headquartered in Redwood Shores, California? Then you need to equip yourself with the knowledge and skills needed to crack the competition.

Published in Test Patterns

Wipro Turbo Coding Questions

Wipro is a market leading Information Technology, consulting and business process services company. It is also one of the top recruiters. Wipro has started it's Turbo recruitments for the year 2018 from this month. Wondering how the recruitment process goes? Want to know the sample questions that will be asked in Wipro turbo? Then go on and read this blog to find out the sample coding questions for Wipro Turbo. 

Take Free Wipro Mock Test

Wipro Coding Questions for Freshers 2018 and 2019

1. Write a C program to convert a decimal number to binary and print the count of 1's in it. If 1's are not present in binary number then print invalid input.

Input Format:

Integer

Output Format:

The number of 1's in the binary number of the given integer.

Sample Input:

134

Sample Output:

3

Sample Question  Answer 
Solution Code 

#include<stdio.h>

int main()

{

nt n,bin=0,rem,f=1,count=0;

    scanf("%d",&n);

    while(n>0)

 

    {

        rem=n%2;

  if(n%2==1)

            count++;

        bin=bin+rem*f;

 

        f=f*10;

        n=n/2;

    }

    if(count>0)

        printf("%d",count);

 

    else

 

        printf("invalid");

    return 0;

Solution Explanation 
  • First take input and convert given number into binary number.

scanf("%d",&n); //scanning the decimal number...

Count the number of ones in the binary number. 

 

while(n>0) 

 {

 

       rem=n%2; // changing to binary number

 

       if(n%2==1)

 

           count++; //counting number of 1's in the binary number.

 

       bin=bin+rem*f;

 

       f=f*10;

 

       n=n/2;

 

 

  }

Print the count.

if(count>0)

 printf("%d",count); // printing number of 1's

else

              printf("invalid"); // if number of 1's in 0 then print

 

"invalid".

2. Write a C program to print the sum of digits of the given number.

Input Format:

Digit

Output Format:

Sum of the digit

Sample Input:

123

Sample Output:

6

3. Write a C program to find factors of a positive integer.

Input Format:

Positive integer

Output Format:

Factors separated by space

Sample Input:

60

Sample Output:

1 2 3 4 5 6 10 12

Sample Input:

60

Sample Output:

1 2 3 4 5 6 10 12

If you want to practice more such programming tasks and find the solution of the above-mentioned questions then check out Conduira Online's Programming Hub that contains 200+ similar programming tasks with a varying level of difficulty. 

3 Wipro Mock Tests - 200+ Programming Tasks

Check out Other Blogs on Wipro 

Wipro Turbo Exam Pattern

Wipro Turbo Eligibility Criteria

Wipro Quantitative Aptitude Questions  

Wipro Reasoning Questions 

Wipro Verbal Questions  

Published in Test Patterns

Vocabprep Banner

Have a Conduira Online Payment Card?

Please key in your e-mail address.

Be up-to-date with the happenings at Conduira!