Team Conduira

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IBM Verbal Ability Placement Test Questions

Is IBM visiting your campus soon? Are you looking for resources to prepare yourself for the placement challenge? Here are a set of Verbal practice questions based on previous years’ IBM placement papers.

In IBM Verbal Ability Section, there are 15 questions. The important topics include Short Reading Comprehensions, Basic Grammar, active and passive voice, Synonyms & Antonyms, Paragraph Completion, Sentence Completion, and one-word substitution.

Take Free CRT Mock Test

IBM Verbal Questions and Answers

This blog covers Verbal questions related to Basic Grammar, spelling, Fill in the blanks, active passive voice, and Synonym– antonym questions which have appeared in some of the campus exams in previous years.

You can go through the following sample questions to make yourself ready for IBM Placement Test.

Directions for Questions 1 to 8: Choose the correct alternative

1. One word substitution:

Excessive interest in or admiration of oneself and one's physical appearance.

A. Precipitous

B. Narcissism

C. Eloquence

D. Altruism 

Answer: B

Explanation:

Narcissism is excessive interest in oneself or viewing everything with one at the centre. Eloquence means being expressive or talkative. Altruism is unselfishly generous. Precipitous is rash and unthinking.

2. Choose the option which is synonymous with the meaning of the word: Amicable

A. Hostile

B. Cynical

C. Friendly

D. Hasty

Answer: C

Explanation:

characterized by friendliness and absence of discord.

Hostile is showing or feeling opposition or dislike; unfriendly. Cynical means believing that people are motivated purely by self-interest. Friendly is kind and pleasant or genial or amenable. Hasty is acting without careful thought. It is being rash or precipitous. So looking at the meanings of different words “Friendly” is the correct answer.

3. Choose the correct spelling:

A. Benevolent

B. Banevolent

C. Benovolent

D. Benevoilent

Answer: A

Explanation:

Benevolent is the correct spelling. Benevolence is the other form of the word.

4. Choose the option which best expresses the below-given sentence in Active/Passive voice

She was washing a shirt.

A. A shirt was being washed by her.

B. A shirt was washed by her.

C. A shirt would be washed by her.

D. A shirt were to be washed by her.

Answer: A

Explanation:

Past Continuous in Active voice changes to was being or were being in Passive voice.

5. Choose the option which best expresses the below-given sentence in Active/Passive voice

Twice a day, Chatur cleans the room.

A. Twice a day, the room is cleaned by Chatur

B. Twice a day, the room is being cleaned by Chatur

C. Twice a day, the room was cleaned by Chatur

D. None of the above

Answer: A

Explanation:

The given sentence is in active voice, we need to convert it into passive voice.

“Twice a day, Chatur cleans the room” is in Simple present. To convert it to passive voice, past participle form of the verb has to be used.The object of the active verb becomes the subject of the passive verb.

6. Which of the given options can replace the phrase written in bold to make a grammatically correct sentence

He was so busy to talk to anyone in the class

A. too busy to talk

B. to busy to talk

C. busy to talk

D. No correction

Answer: A

Explanation:

Format of sentence will be Too+ adjective + to + verb

‘He was too busy to talk to anyone’ is the correct sentence, which means He was very busy with something that prevented him from talking in the class.

7. Choose the correct preposition and fill in the blanks:

Virat told his team that he has something _______ his sleeve.

A. up

B. on

C. by

D. to

Answer: A

Explanation:

To have something up your sleeve means to have some secret plan which can be used to surprise others.

8. Choose the correct preposition and fill in the blanks:

He has been teaching History _______ 1994.

A. for

B. from

C. since

D. before

Answer: C

Explanation:

Since is used to denote the time period and the time under consideration.

 30 Company Mock Tests - 200+ Programming Tasks

Mindtree Quantitative Aptitude Placement Test Questions

Is Mindtree visiting your campus soon? Are you looking for resources to prepare yourself for the placement challenge? Here are a set of Quant related practice questions based on previous years’ Mindtree test pattern. The test will cover Logical Reasoning, Quantitative aptitude, Verbal Ability and Coding questions. In the Quantitative Ability Section, there will be 25 questions. This blog covers aptitude questions related to Probability, time and distance, profit-loss, percentage, and log questions which have appeared in previous year's papers. You can go through the following sample questions to make yourself ready for Mindtree Test Pattern.

Accenture Logical Reasoning Placement Test Questions 

Is Accenture visiting your campus soon? Are you looking for resources to ready yourself for the placement challenge? Here are a set of Logical Reasoning practice questions based on previous years’.Accenture Test pattern can be either AMCAT based or Merit Trac based. AMCAT based pattern has three sections Quantitative Aptitude, Verbal Ability and Logical Reasoning with 25 questions in each section. Merit Trac based pattern consists of three sections Analytical Aptitude, Verbal Aptitude and Attention to detail with 20, 20 and 15 questions respectively with an overall test time of 60 minutes.

Tips to ace the HR interview 

TCS Ninja HR Interview - The final door for you to get into the world of TCS. Wondering what's the key to open it? Right amount of confidence mixed with implementation of certain strategies and proper preparation. As much as you prepare yourself for this round, there would still be something you can be unsure of. This is a great channel for you to build an impression that you're confident and the best choice for the organization. Stress on your strengths and talk about why should they hire you. However, there is a suitable etiquette that you're required to follow in order to create that impression. Consider these points below while you attend an HR interview to create a positive impact.

Page 1 of 232
Please key in your e-mail address.

Be up-to-date with the happenings at Conduira!