Team Conduira

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wipro Turbo Recruitment Process:

Wipro has started it's on-campus drives. It is going to visit many engineering colleges starting this month under its three recruitment processes. One of them is Turbo'. Turbo is a recruitment drive for premium colleges. So, if you're an engineering graduate who's going to pass out of college in the year 2019, then this is the selection process that you have to go through to get into Wipro.

Wipro Campus Recruitment

If you are a fresher who is looking forward to getting a dream job at Wipro then this blog is meant for you. Wipro is one of the top recruiters in India in the field of information technology, therefore it is imperative for the aspirants to know the company's eligibility criteria. This blog will acquaint the candidates(both engineering & science graduates)  with Wipro selection policies, graduation criteria, academic criteria and documents required for applying at Wipro.

Wipro Turbo Recruitment Test Pattern and Syllabus

The test pattern for Wipro Turbo on-campus recruitment's is same as any other recruitment. It has three rounds in the whole recruitment procedure, Written Test, Technical Round, and HR round. The pattern and syllabus for each round are given below.

About eLitmus:

We are India’s largest assessment and recruitment company for entry-level engineers. Enables companies to hire talent which performs on the job. 65% of candidates who found jobs through us had an existing offer. All companies serviced since Dec 2009 have reported high satisfaction level. Customers include - start-ups to Fortune 100 R&D to services companies. Our superior service offering is enabled by a combination of deep business insights, superior assessment (pH Test) and unparalleled reach amongst quality candidates.

Verbal Ability:

Difficulty level of this section is average. If you're from an English medium school and have regular understanding on Language and Vocabulary, you won't face any difficulty.

Verbal Ability Syllabus for Elitmus pH Test

  • Questions Related To Grammatical Concepts

  • Paragraph Based Questions

  • Fill In The Blanks

  • Reading Comprehension

Take Free CRT Mock Exam 

Practice Sample Questions for eLitmus Verbal Exam:

Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any).

1.a.Sport is usually governed to a set of rules or customs,

   b.which serve to ensure fair competition, 

   c.and allow consistent adjudication of the winner.

   d.No error

Ans: a

Explanation:

Sport is usually governed by a set of rules or customs,

2.a.As long as someone has been making, supplying and distributing goods or services, 

   b.c there have been some sort of economy;

   c.economies grew larger as societies grew and became more complex.

   d.No error

Ans: b

Explanation:

 there has been some sort of economy;

3. Find the correctly spelled words.

a.Foreign     

b.Foreine

c.Fariegn      

d.Forein

Ans: a

4. Find the correctly spelled words

a.Homogineous 

b.Homogenious

c.Homogeneous 

d.Homogeneoas

Ans: c

5. In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

A person who knows everything

a.Omniscient

b.Omnipotent

c.Omnipresent

d.Almighty

Ans: a

6.The study of the nature, causes, or principles of reality, knowledge, or values, based on logical reasoning.

a.Philology

b.Humanism

c.Philosophy

d.Theology

Ans: c

7. She has just get ready..........her wedding

a.to

b.for

c.in

d.of

Ans: b

8. Has Stev never go...... school?

a.to

b.for

c.on

d.his

Ans: a

9. Your father ...........to worry. I’m a very careful driver.

a.need not

b.none

c.cannot

d.does not

Ans: a

10. Mahatma Gandhi believed that industrialization was no answer to the problems that plague the mass of India's poor and that villagers should be taught to be self-sufficient in food, weave their own cloth from cotton and eschew the glittering prizes that the 20thcentury so temptingly offers. Such an idyllic and rural paradise did not appear to those who inherited the reins of political power.

1.The meaning of 'glittering prizes that the 20thcentury so temptingly offers is

a.the pursuit of a commercialized material culture

b.replacement of rural by urban interests

c.complete removal of poverty

d.an absence of violence and corruption

Ans: c

2. The basis of 'an idyllic and rural paradise' is

a.the rapid industrialization of villages

b.self-sufficiency in food clothes and simplicity of the lifestyle

c.bringing to the villages the glittering prizes of the 20th-century

d.supporting those holdings powerful political positions

Ans: b

3. Mahatma Gandhi's views opposed industrialization of villages because

a.it would help the poor and not the rich

b.it would take away the skill of the villagers

c.it would affect the culture of the Indians

d.it would undermine self-sufficiency and destroy the beauty of a life of the villager

Ans: b

30 Company Mock Tests-10,000+ Practice Questions

Check Other Blogs on eLitmus Recruitment 

 

Please key in your e-mail address.

Be up-to-date with the happenings at Conduira!