Mu Sigma Verbal Ability Questions

   

Mu Sigma Verbal Ability Placement Test Questions

Is Mu Sigma visiting your campus soon? Are you looking for resources to prepare yourself for the placement challenge? Here are a set of Verbal practice questions that would help you to prepare for Mu Sigma recruitment test.

Take Free CRT Mock Test

Mu Sigma Verbal Ability Section consists of 10 questions. The questions are based on Grammar, Vocabulary (Synonyms, Antonyms), Sentence Correction, Prepositions, Idioms and Phrases, Speech and Tense, Fill in the blanks and Reading Comprehension.

Mu Sigma Verbal Questions and Answers

This blog covers Verbal questions related to Basic Grammar, spelling, Synonym– antonym and Vocabulary, speech, preposition and conjunction questions which have appeared in some of the campus exams in previous years.

You can go through the following sample questions to make yourself ready for Mu Sigma Placement Test.

Directions for Questions 1 to 10: Choose the correct alternative

1. Choose the option which is synonymous with the words in the bold format.

Oyo is the most sought-after start-up workplace in India. 

A. Rebuffed 

B. Desired

C. Disliked

D. Unmarketable

Answer: B

Explanation: Meaning of Sought-after is: generally desired, rebuffed means rejected, desired means demanded, dislike means to be hate or feel distastes and Unmarketable means not fit to be offered for sale, hence the answer option B, which is a synonym.

2. Choose the option which is synonymous with the words in the bold format.

Her statement had a lot of ambiguity.

A. Lucidity 

B. Certainty

C. Luminosity

D. Doubtfulness

Answer: D

Explanation: Ambiguity is the quality of being open to more than one interpretation, lucidity means clarity of expression, certainty means firm conviction that something is the case, luminosity means the quality of glowing and Doubtfulnessmeans showing or experiencing doubt, hence the answer option D, which is a synonym.

3. Choose the correct meaning of the idiom/proverb given below

“To keep one’s temper”

A. To confess without of reserve 

B. To catch a dangerous person

C. To remain calm

D. None of these

Answer: C

4. Choose the correct meaning of the idiom/proverb given below

“Keep one’s trap shut”

A. To not talk about something that someone doesn’t want to be known 

B. To keep quiet 

C. To catch a dangerous animal

D. To return to one’s place

Answer: A

5. Choose the option which has a correct spelling of a meaningful word

A. Anacronism

B. Anichronism

C. Anechronism

D. Anachronism

Answer: D

6. Choose the option which has a correct spelling of a meaningful word

A. Chauvanism

B. Chauvinism

C. Chauvenism

D. Chouvinism

Answer: B

7. Choose the correct preposition from the option to fill in the blank

A little cruise sank ___________ the waves.

A. under

B. in

C. beneath

D. below

Answer: C

Explanation: Beneath is used to show the placement of something directly underneath other.

8. Choose the correct conjunction from the option to fill in the blank

I need to run fast ____________ I can win the race.

A.  so

B. so that

C. that

D. since

Answer: B

Explanation: So that is used to talk about the purpose, here the purpose is to win the race. 

9. Change the speech of the following sentence

Prince said to me, “Don’t work very hard.”

A. Prince asked me not to work very hard

B. Prince asked me to not to work very hard

C. Prince told me to not work very hard

D. Prince begged me to not work very hard

Answer: A

Explanation: The given sentence is in direct speech, said will be replaced by asked in the reported speech.

10. Change the speech of the following sentence

People said, “we would apply for Mu Sigma”

A. People said they would apply for Mu Sigma.

B. People told that they would apply for Mu Sigma.

C. People said that they would apply for Mu Sigma.

D. People said that people would apply for Mu Sigma.

Answer: C

Explanation: The given sentence is in direct speech, the modal ‘would’ does not change and remains the same in indirect speech.

30 IT Company Mock Tests - 10,000 Practice Questions - 200+ Programming Tasks

Check Other Blogs on Mu Sigma Recruitment

Mu Sigma Recruitment Process

Mu Sigma Eligibility Criteria

Mu Sigma Quantitative Aptitude Questions

Mu Sigma Reasoning Questions 

Read 75 times Last modified on Saturday, 29 September 2018 18:35
Login to post comments

Vocabprep Banner

Please key in your e-mail address.

Be up-to-date with the happenings at Conduira!